Riscurile unei investitii

Bogat nu este acel om care are cele mai mari venituri, ci acela care economiseste cei mai multi bani si ii investeste; astfel isi sporeste averea.

riscurile-investitiei

CE ESTE INVESTITIA SI CE RISCURI PRESUPUNE?

Investitia poate insemna multe: investitia in afacerea proprie, in dezvoltarea personala, in instrumente financiare, in imobile, in diverse produse financiare. Toate modalitatile de investitie implica riscuri. Si cea a dezvoltarii personale; investesti, insa la un moment dat trebuie sa mai si primesti si acesta ar reprezenta riscul. In legatura cu celelate investitii riscurile ar fi reprezentate de:

Blocarea capitalului

O investitie, fie ca este ea in afacerea proprie, fie este o investitie intr-un intrument financiar, presupune alocarea unor bani. Ideea este  de a te folosi de acei bani, pentru ca ei, prin mijlocul ales, sa iti aduca alti bani. Pana sa aduca profitul dorit, este de preferat sa existe alti bani, disponibili, pentru a putea dezvolta afacerea, o alta afacere sau pentru obiective personale. Acest blocaj denota:

Lipsa planificarii si a bugetului

Atunci cand se stabileste o suma pentru a investi, aceasta actiune necesita planificare si o atenta analiza a bugetului. In cadrul planificarii si stabilirii bugetului, trei elemente de care este neceesar a se tine cont le reprezinta: cheltuielile fixe, suma dorita a se investi care sa reprezinte un procent de 10% minim si existenta unor rezerve financiare pentru noi oportunitati, investitii, cheltuieli extra sau neprevazute. Acest ultim element va fi util a exista tocmai pentru conferirea unui confort si libera manevrare a investitiei.

PLANIFICAREA SI ANALIZA BUGETULUI

De asemenea, o buna planificare si analiza a bugetului, ajuta si atunci cand se intampla sa existe:

Randamente mai mici decat cele asteptate

Daca cineva care planifica o investitie si nu ia in seama si existenta unor astfel de momente, inseamna ca este visator. In investii este bine sa avem intotdeauna si, cel putin, o plasa de siguranta. Un subrisc al acestuia il poate reprezenta renuntarea. Asa cum in viata avem zile bune si zile mai putin bune, astfel, se intampla si in investitii; un randament mai mic astazi – anul acesta, nu inseamna ca va fi si maine sau anul viitor. Important este sa stabilesti cat timp poti astepta (daca ai evitat riscurile anterioare, acesta nu mai reprezinta un risc pentru tine) si in ce procent se gaseste la tine:

Lipsa rabdarii

Cine are rabdare, cine depune munca multa in reusita sa, rezultatul va fi o consecinta iminenta. Oricum, rabdarea reprezinta un test. Ca toate celelalte riscuri, testarile sunt prezente in viata si, chiar in investitii. Vorbim atat de investitii ca persoane fizice, cat si ca persoane juridice. Toate acestea se aplica si in investitiile din postura de persoana fizica, caci toate legile naturii sunt prezente si in finante. Oamenii rabdatori, sunt rasplatiti cu profituri mari.

Ce face investitia eficienta?

INFORMATIA FACE INVESTITIA EFICIENTA

Orice sfat, orice ajutor, din cat mai multe parti iti confera rezultatul dorit; profitul dorit. Fiecare dintre aceste invataturi, fiecare informatie, adusa  prin consultarea  mai multor specialisti este precum munca asidua despre care pomeneam mai devreme, iar rezultatul va fi o consecinta.

Interesant este ca in lumea afacerilor se vehiculeaza informatia statica, ce precizeaza ca 80% dintre afacerile la inceput, dau faliment in primii ani. Oare de ce? Te-ai intrebat? Evident, nu va fi cazul tau, daca te informezi, iti planifici si cunosti riscurile investitiei tale, pentru care ai rezervat cate o solutie.

Succes in continuare si profit cu riscuri! Riscurile sunt obstacolele iminente din viata, iar daca reusesti sa le stii dinainte si sa le faci fata atunci cand ele isi fac aparitia, profitul este la tine! Iar cine nu are riscuri, nu are momentan pe cat si-ar dori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat!
www.000webhost.com