GHID PRACTIC SEO

Te-ai intrebat CUM SA OPTIMIZEZI UN WEBSITE si care sunt pasii pentru a avea cel mai bun ranking GOOGLE pentru afacerea ta online? Asigura-te ca website-ul tau indeplineste cat mai multe din urmatoarele criterii importante pentru optimizarea SEO:

Ghid Practic SEO Proper Consultancy

Ghid Practic SEO Proper Consultancy

 1. Verifica daca paginile website-ului se incarca suficient de rapid prin aplicatia Page Speed Insights

Culoarea verde arata ca stai bine la majoritatea capitolelor de optimizare.

Culoarea galbena iti indica faptul ca website-ul mai trebuie imbunatatit iar daca ti se indica culoarea rosie inseamna ca ai de lucru ceva mai mult pentru a ridica ranking-ul website-ului tau si implicit creste viteza de incarcare a paginilor web.

De asemenea, poti lua in calcul si procentajul indicat pe aceste culori de fundal, un procentaj de 100% este ideal pentru toate criteriile analizate.

Dand click pe fiecare din aceste criterii de viteza analizate, ti se vor indica si criteriile optimizate déjà sau care trebuiesc imbunatatite.

 1. Uploadeaza Site Map pentru Google

Daca nu ai creat si uploadat Site Map-ul pentru Google pana acum, ar fi momentul sa faci acest lucru de indata! Poti crea site map-ul prin XML Sitemap Generator

 1. Prin Google Mobile Friendly Tool verifica optimizarea website-ul pentru a afla daca acesta este cat mai prietenos cu device-urile mobile

Daca website-ul nu este prietenos cu telefoanele mobile va trebui sa treci la un design potrivit pentru aceste dispozitive, sa schimbi tema websiteului, sa instalezi apps sau un plugin adecvat precum WP Touch, asta daca esti utilizator de wordpress. Acest plugin va face transferul automat pe o tema pentru mobil atunci cand website-ul este accesat de pe telefoanele mobile.

 1. Optimizeaza imaginile pentru imbunatatirea vitezei de incarcare a paginilor

Este recomandat ca imaginile sa fie unicate si sa ocupe cat mai putin spatiu. (atat in px cat si in kb) Pentru a te asigura ca imaginile folosite pe website-ul tau ocupa cat mai putin spatiu, va trebui sa inspectezi elementul (CTRL+Shift +I)si sa reduci pe cat posibil dimeniunea pixelilor. Marimea imaginii poate fi comprimata prin diferite metode, una dintre cele mai simple fiind utilizarea website-urilor special create pentru asta.

Foloseste un compresor de imagini online unde poti incarca imaginea ce va trebui comprimata iar dupa cateva click-uri aceasta va aparea cu mai mai putini kb. Spre exemplu, o imagine de 50 kb poate fi comprimata la 20 kb si astfel aceasta va ocupa mai putin spatiu pa pagina si astfel se va ridica viteza de incarcare a paginii.

 1. Efectueaza setarile necesare pentru a asigura o optimizare cat mai eficienta a imaginilor in SEO

Va trebui sa faci urmatoarele actiuni pentru ca imaginile de pe website-ul tau sa fie cat “prietenoase”:

a. redenumeste imaginea

Spre exemplu din imag.123243.jpg foloseste un key word relevant pentru aceasta imagine.

b. seteaza tag-ul “alternative text” (ALT)

Spre exemplu foloseste un cuvant relevant pentru imaginea folosita.

Formatarea necesata pentru tag-ul ALT este urmatoarea:

<img src=”imagine.png” alt=””/>

Acest tag va aparea cand imaginea nu se va putea incarca si va determina Google “sa vada” mai bine continutul imaginii tale.

c. seteaza tag-ul Title

Acest tag va aparea cand mouse-ul este indreptat spre imagine. Se recomanda utilizarea unor cuvinte relevante pentru descrierea imaginii sau a continutului paginii unde se afla imaginea.

Formatarea necesata pentru tag-ul Title este urmatoarea:

<img src=”imagine.jpg” title=””/>

 1. Asigura-te ca fiecare pagina va contine un Title Tag descriptiv si unic pentru a spune motoarelor de cautare si utilizatorilor despre ce este vorba pe pagina

Verifica in raportul de imbunatatire HTML daca exista vreo problema cu aceste Title Taguri pe website-ul tau dupa ce intri in contul tau Google Webmaster.

 1. Foloseste Data Highlighter sau Rich Snippets

Prin folosirea acestui instrument, website-ul va indica Google exact despre informatiile ce le contine si se va asigura in acelasi timp ca aceste informatii vor aparea in rezultatele cautarilor odata cu website-ul tau.

Iata alte 11 tipsuri importante pentru a avea cat mai multi vizitatori online:

 1. Asigura-te ca website-ul se incarca rapid pe toate dispozitivele mobile: tableta, telefon, desktop, etc.
 2. Foloseste in URL cuvinte ce descriu continutul paginii, nu prescurtari, numere, etc.
 3. Atentie la duplicatele de continut, daca acestea exista vor impiedica indexarea optima a website-ului.
 4. Gaseste si foloseste cuvinte cheie importante domeniului de specialitate pe paginile website-ului;
 5. Creaza un blog si scrie articole unice si continut de calitate in domeniul tau de specialitate;
 6. Scrie articole mai mari de 2000 de caractere sau minim 1000 per pagina pentru a fi in top 10 pentru cautarile Google, Bing;
 7. Distribuie continutul pe blog sau cat mai multe medii de socializare, adrese de e-mail, site-uri de profil, samd;
 8. Foloseste link-uri interne;
 9. Se recomanda folosirea domeniilor .com fiind considerate top level domain (TLD) pentru paginile cu ranking de top.
 10. Incearca sa nu folosesti subdomenii. Majoritatea paginilor indexate cel mai bine se afla pe domeniul principal al website-ului. Subdomeniile vor impiedica indexarea optima a paginilor de pe domeniului principal.
 11. Daca toate acestea nu au generat rezultatele asteptate, poti incerca si introducerea manuala a website-ului in directoare. Aceasta procedura o poti gasi la sectiunea SEO Servicii IT.

Daca ai nevoie de linku-urile necesare pentru accesarea diferitelor tool-uri precum Page Speed Insights, XML Sitemap Generator, Google Mobile Friendly Tool, Raport de imbunatatire HTML, etc. sau alte “tips and tricks” pentru a avea un website aflat pe primele pagini a motoarelor de cautare, scrie-ne pe adresa de e-mail contact@properconsultancy.ro sau completeaza formularul de Contact de pe website-ul nostu si vom fi foarte incantati sa iti oferim suportul necesar!

Pentru opinii sau completari ale acestui articol, te rugam sa ne lasi un comentariu mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat!
www.000webhost.com