DE CE AFACEREA TA ARE NEVOIE DE SERVICII SPECIALIZATE DE CONSULTANTA

DE CE AFACEREA TA ARE NEVOIE DE SERVICII SPECIALIZATE DE CONSULTANTA

IATA 10 MOTIVE PENTRU CARE COMPANIILE AU NEVOIE DE SERVICII SPECIALIZATE DE CONSULTANTA IN MEDIUL DE AFACERI

DE CE AFACEREA TA ARE NEVOIE DE SERVICII SPECIALIZATE DE CONSULTANTA

  1. Pentru a identifica problemele specifice.

Uneori, angajatii sunt prea aproape de o problema in interiorul unei organizatii pentru a o putea depista singuri. Aceasta este situatia cand un consultant “calare pe un cal alb” intervine pentru a salva situatia.

 

  1. Pentru a completa personalul intern al companiei.

Uneori directorii descopera ca pot salva mii de lei pe saptamana prin angajarea unei firme specializate atunci cand e necesar, decat sa angajeze personal full-time. Directorii pot economisi bani in plus, deoarece firmele de consultanta nu au nevoie de beneficii.

Chiar daca costurile cu o companie de consultanta pot fi mai mari decat salariul unui angajat, pe termen lung, o firma de consultanta in servicii business este o optiune mai putin costisitoare.

 

  1. Pentru a obtine expertize specifice.

Clientii apeleaza de obicei la oameni care au anumite abilitati si detin expertize din propria experienta, deci chiar se merita sa ai un istoric care vorbeste de la sine.

 

  1. Pentru a actiona ca un catalizator pentru schimbare.

Nimanui nu ii place schimbarea, mai ales intreprinderilor. Dar atunci cand este nevoie de o schimbare, un consultant din exterior, in general, poate face lucruri fara a avea grija de cultura corporativa, moralul angajatului, sau alte probleme care tind sa provoace emotii si disensiune in randurile angajatilor.

 

  1. Pentru a fi un spectator obiectiv.

In afara de a vedea problemele dintr-o perspectiva diferita fata de cea a personalului intern, un consultant bun din cadrul unei firme de consutanta corporate: ofera un punct de vedere proaspat, obiectiv, apoi ofera rezultate fara a fi preocupat de ceea ce ar putea crede angajatii despre acestea sau modul in care au fost obtinute.

 

  1. Pentru a invata.

Daca detii abilitati si cunostinte deosebite, cineva va plati pentru acestea. Ca urmare, este foarte important pentru tine sa fii la curent cu progresele si evolutiile in domeniul in care profesezi, astfel informatiile pot fi transmise catre clienti cu autoritate si in cunostinta de cauza.

 

  1. Pentru a face „munca murdara” a companiei.

Sa recunoastem: nimeni nu vrea sa fie persoana care are de facut reduceri de personal sau de programe. Un consultant extern impartial este persoana perfecta pentru a gestiona astfel de sarcini neplacute.

 

  1. Pentru a aduce un nou suflu intr-o organizatie.

Multi consultanti sunt perceputi ca „demaratori de idei” si „ganditori inovatori”. Daca esti un expert dedicat pe un anumit subiect si poti gandi independent, poti in acelasi timp ajuta o companie sa se reorienteze sau sa se reinventeze.

 

  1. Pentru a ajuta cu o lansare de afaceri.

Consultantii de dezvoltare a afacerilor sunt in mare cautare de antreprenori si de vizionari care doresc sa lase „munca de jos” altcuiva. In acest rol, un consultant poate de asemenea sa ajute la operatiunile de zi cu zi ale noii asocieri.

 

  1. Pentru a imparti contacte.

Un consultant cunoaste persoane importante din mediul de afaceri, iar cineva va dori de cele mai multe ori sa detina aceaste informatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat!
www.000webhost.com