Cum sa dezvolti un Business

Cum sa dezvolti un busness de succes… prin noi, prin ideile noastre!
Daca esti la acest pas important al vietii tale de a lansa un business, va trebui sa iei in calcul mai multi factori importanti ce vor avea impact in viitoarea ta afacere.

Cum sa dezvolti un business

TE -AI INTREBAT CUM SA DEZVOLTI UN BUSINESS DE SUCCES?

Viziune vs. Realitate

Inainte de a incepe orice demers, va trebui sa ai o viziune destul de clara asupra a ceea ce vrei sa faci. Mai apoi, cerceteaza piata in domeniul ales si vezi care ar fi potentialii tai competitori si cum te vei putea diferentia de acestia. Imparte ideile tale cu persoane de incredere, optimiste si focuseaza-te la cum va deveni totul realitate. Nu uita ca traiesti, asa ca lasa mintea libera din cand in cand, iti va oferi solutii ideale mai tarziu, in momentele mai putin prietenoase.

Dupa ce a prins contur, ideea ta urmeaza sa fie proiectata in realitate. Fa un plan de afaceri nu foarte elaborat, acesta va putea fi adaptat in timp la situatiile neprevazute. Urmeaza sa implementezi acest plan cu ajutorul diagramei Grantt, instrument principal de planificare in proiect.

 

DESPRE FORMA DE ORGANIZARE JURIDICA A AFACERII

Forma de organizare juridica a afacerii
Avem viziunea, avem planul, avem organigrama timpului, urmeaza pasii concreti: ce forma sa “imbrace” afacerea mea: Societate cu Raspundere Limitata (SRL), Persoana Fizica Autorizata (PFA) , poate chiar Organizatie Non-Guvernamentala (ONG -generic numita afacere). Aici parerile sunt impartite, un sfat important este sa lasi specialistii sa iti recomande varianta cea mai buna.

 

Infiintarea unui SRL
Daca va fi vorba de un SRL, arunca o privire pe Codul CAEN si gaseste care este obiectul tau de activitate, sau obiectul de activitate cat mai apropiat de ceea ce vrei sa faci. Vor putea exista si activitati prevazute in coduri secundare pe care afacerea ta le poate desfasura, asadar nu te opri la alegerea unui singur Cod CAEN. Apoi, gandeste-te la ce denumire vrei sa poarte afacerea ta pentru a fi inregistrata la Registrul Comertului (ONRC). Fii creativ si aseaza pe hartie 3 denumiri in ordindea preferintelor pentru a verifica disponibilitatea acestora. Apoi, adreseaza-te unui specialist pentru a efectua operatiunea de inregistrare.

 

Iata informatiile complete pentru a inregistra o afacere la Registrul Comertului:

OPERATIUNEA DE INREGISTRARE SRL pas cu pas

 

Infiintare ONG (Asociatie)
Daca ideea ta se regaseste mai mult in activitati ce tin de domeniul ONG, (activitati precum servicii sociale, pregatire profesionala, dezvoltare personala, s.a.m.d.) pune aceste activitati pe hartie si adreseaza-te unui avocat cu ajutorul caruia poti dezvolta aceste idei. Avocatul te va reprezenta si in fata instantei pentru ca Asociatia sa fie infiintata. Nu uita, vor trebui sa existe minim trei membri fondatori prevazuti in Statutul Asociatiei iar disponibilitatea denumirii Asociatiei va fi eliberata de Ministerul Justitiei, la cererea ta, sau a reprezentantului tau legal.

 

Iata informatiile complete pentru a inregistra un ONG la instanta competenta:

OPERATIUNEA DE INREGISTRARE ONG pas cu pas

 

Orice entitate juridica ai ales, aceasta a capatat o forma pentru a-ti putea desfasura activitatea. Fii pregatit ca de acum sa intampini noi provocari, deoarece te numesti antreprenor, patron, manager, afacerist, membru fondator sau, te poti numi cum vrei, deciziile iti apartin in totalitate; vezi ca pentru a te bucura de succes, va trebui sa gasesti cele mai bune solutii, constant.

 

RETETA NECESARA PENTRU A GARANTA CUM SA DEZVOLTI UN BUSINESS DE SUCCES

Bun venit in lumea afacerilor!

Acum cafeaua, sau pauzele lungi si dese, nu mai sunt o alegere potrivita. Lucrezi pentru tine iar afacerea va prinde contur doar prin tine, asadar focuseaza-te 100% la transpunerea viziunii tale in realitatate.
Vei relationa cu potentiali clienti, clienti finali, oameni de afaceri, situatii si situatii; va trebui sa stabilesti bugete, sa iei decizii importante in momentele cheie, sa elaborezi anumite campanii, iar daca nu esti expert in toate acestea, va trebui incetul cu incetul sa devii. Vei cunoaste lumea cu alti ochi, vei avea noi perspective si perceptii asupra mediului de afaceri.

 

DE CE E BINE SA APELEZI LA SERVICIILE OUTSOURCING

Serviciile outsourcing

Pentru a ramane focusat asupra viziunii tale, este recomandat sa externalizezi anumite operatiuni ce necesita timp, iar cunostintele asupra acestora iti pot fi limitate. Exista firme sau persoane specializate ce ofera un astfel de suport – servicii outsourcing. Acestea vor necesita un buget dedicat, insa se va dovedi ca iti vor oferi multiple avantaje la nivel de riscuri si costuri.

Printre serviciile ce le poti externaliza se numara: serviciile de pregatire personal, servicii juridice sau de contabilitate – acolo unde cadrul legislativ aplicabil se schimba constant, servicii specializate de marketing online, servicii de mentenanta website, sau alte servicii necesare pentru dezvoltarea sau sustinerea afacerii. Din nou, deciziile iti apartin acum si nu mai tarziu, deoarece va trebui sa faci cele mai bune alegeri pentru firma ta.

 

Cum descoperi succesul in afaceri?

Vei observa ca antreprenoriatul nu inseamna intotdeauna un venit constant, un program de lucru fix, sau un loc de munca stabil. Inseamna, investitie, organizare, perseverenta. Oricat de greu ar fi la inceput, alege sa nu renunti, ci sa gasesti curajul de a ramane focusat pe viziunea ta. Tentant, nu!?
“Daca nu incerci, nu stii cum e. Indrazneste!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat!
www.000webhost.com